Maat draagdoek kiezen

De juiste maat draagdoek kiezen

Het is belangrijk dat je kiest voor de juiste maat draagdoek. Hierdoor kun je altijd met veel plezier dragen en knopen. De maat hangt af van jouw kledingmaat en jouw wensen ten aanzien van verschillende knopen.

Rekbare draagdoek

De rekbare draagdoeken worden in één maat uitgevoerd. Deze past iedereen. Dit heeft te maken met de stretch die erin zit en de beperkte mogelijkheden wat betreft knopen.

Indien je een rekbare draagdoek wilt bestellen, hoef je dus geen maat te kiezen. Je kunt direct door naar onze shoppagina.

Geweven draagdoek

In de geweven draagdoeken zijn er verschillende maten.

De meest doorgaanse maten zijn de maten 6 en 7. Met deze maten kun je over het algemeen alle knopen maken. Maat 6 is 4.8 meter lang en maat 7 is 5.2 meter lang.

Je kiest de juiste basismaat naar aanleiding van jouw eigen kledingmaat.

  • Dames t/m kledingmaat 36 kunnen de meeste knopen al maken met een maat 5
  • Dames met kledingmaat 36 – 44 en mannen met de maat XS-M kunnen de meeste knopen maken met een maat 6
  • Dames met kledingmaat 44 en groter en mannen met de maat L en groter kunnen de meeste knopen maken met een maat 7

Let op!

  • Indien er meer mensen dragen met een draagdoek, ga dan altijd uit van degene met de grootste kledingmaat.
  • Wil je de basisknoop op je buik kunnen afknopen in plaats van op je rug? Koop dan ook altijd één maat groter dan jouw basismaat.
  • Wil je ook dubbellaagse rugknopen gaan maken in de toekomst, kies dan één maat groter dan jouw basismaat.

Er zijn ook nog andere maten, namelijk maat 2, 3, 4 en 8. Deze worden veel minder verkocht. Deze maten worden vaak door ervaren dragers gekocht als doek erbij. Over het algemeen is maat 6 of 7 de meest verkochte draagdoek.

Met een maat 2 of 3 kun je leuke heupknopen maken, met maat 4 kun je bijvoorbeeld een kangaroo carry of rucksack knoop maken en maat 8 wordt ook wel gebruikt voor knoopwijzen voor zwangeren om de buik te ondersteunen.

Draagdoek kopen?

Heb jij de juiste maat voor jou kunnen bepalen? Kijk dan snel in de webshop voor jouw favoriete geweven draagdoek! Je bent natuurlijk ook altijd van harte welkom in de winkel van Wrap with Love in Alkmaar.

Vragen?

Kom je er niet uit? Of ben jij op zoek naar een specifieke draagdoek in een specifieke maat? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag!

Pagina inhoud